Děti versus počítačové hry a videohry

Videohry a počítačové hry jsou v posledních letech oblíbenou zábavou podobně jako hudba, sport, natáčení videí. Jak se mění doba mění se i zvyky. A tomu tak je i v případě volného času dětí a dospívajících.  Pro ně je svět online a her samozřejmá součást jejich života. Tráví u videoher a počítačů velkou část svého volného času. Pohybují se zde velmi zkušeně a dospělí někdy velice tápají nad tím co je u toho tak drží. Ale je to bezpečné?
ps4 playstation
U některých jedinců se už v útlém věku může rozjíždět závislostní chování. Ale kde jsou ty pomyslné hranice mezi zábavou a nezdravou závislostí?  Když Vaše dítě ztratí zájem o jiné koníčky, bez kterých kdysi nemohl existovat. To může být jeden z prvních varujících faktorů, že je něco špatně. Pokud zjistíte, že se k hraní uchyluje nejen pro zábavu, ale využívá hru ke zbavení negativní nálady. Pomyslné výstražné světlo bliká, když dítě nebo dospívající ztrácí kontrolu a projevují se u něj abstinenční příznaky. Hry nezakazujte, ale najděte společné východisko pro obě strany.
 
virtuální realita

Dohodněte se na pravidlech

 
·         Pokud chcete, aby hraní pro Vaše dítě bylo bezpečné stanovte si společně pevná pravidla jak a kdy hrát hry
·         Důležité je mluvit a proto ze svými dětmi mluvte. Bavte se s nimi o hře. O čem je, co je jejím cílem nebo si ji rovnou zkuste s dítětem zahrát.
·         Stanovte dítěti možnou dobu, kdy může hrát. Menší dítě bude mít čas kratší než ty starší
·         Každá hra má věkovou hranici a proto dbejte, aby dítě mělo vhodnou hru pro jeho věk.
·         Hry jak už ty počítačové nebo video nepoužívejte jako trest nebo odměnu.
 

Najděte rovnováhu

 
Vymyslete pro své děti zajímavý a pestrý program, tak aby neseděli celý den u her. Není to zdravé a jak už bylo zmíněno výše může vzniknout závislost. Dětský volný čas by měl mít rovnováhu her, výletů, dobrodružství a rodiče jsou tady od toho, aby na to dohlédli a uchránili děti před odvrácenou tváři počítačových a videoher.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup